Sunday, May 7, 2017

Knolseldersoep

Mei, en het is koud het in België. Gisteren hadden we een warme lentedag en als een gevolg een trouwfeest op elke straathoek, maar vandaag is maar een triestige, winderige, grijze dag.


Een dag om binnen te blijven en soep te maken. 





Het recept
The Recipe

Verhit de olie in een grote pan. Bak de uien tot ze glazig zijn en voeg dan de aardappelen en de selder toe. Bak deze kort mee.
Heat the oil in a large pan. Cook the onions until they are glazed and add the potatoes and celeriac. Cook them shortly.
Giet de groentebouillon erbij, breng het aan de kook en laat het 25 minuten sudderen met het deksel op de pan.
Pour in the vegetable stock, bring it to a boil and let it simmer for 25 minutes with the lid on.

Snij het brood in blokjes. Bak ze bruin in boter en strooi er dan peterselie over. Breng op smaak met zout en peper.
Cut the bread in cubes. Bake them brown in the butter. Sprinkle the parsley over them and season with salt and pepper. 

Mix de soep met een staafmixer. Roer er 2 el crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep samen met de croutons.
Mix the soup well. Stir in 2 tbsp crème fraîche. Season with salt and pepper. 
Serve the soup with the bread croutons.




Wat je nodig hebt?
Ingredients

1 ui, fijngehakt
2 aardappelen, in blokjes
750g knolselder, in blokjes
1 el olijfolie
1 liter groentebouillon
2 sneden brood
1 à 2 el boter
2 el peterselie, fijngehakt
2 el crème fraîche
Zout en peper

1 onion, chopped
2 potatoes, cubed
750g celeriac, cubed
1 tbsp oil
1 liter vegetable stock
2 slices of bread
1-2 tbsp butter
2 tbsp parsley, finely chopped
2 tbsp crème fraiche

Salt and pepper

No comments:

Post a Comment