Dit is één van de meest gemaakte soepen bij mij thuis.
Vooral in de winter, wanneer het buiten ijskoud of regenachtig is en je het
begin van een verkoudheid begint te voelen. Vanaf het begin, wanneer je de
curry toevoegt aan de gebakken uitjes, is de geur van deze soep niet te
vergelijken. Zowel warm als troostend.
Het blijft nooit bij 1 portie.
Het
recept
The recipe
Smelt de boter in een pan. Voeg de ui en kerriepoeder
toe en bak voor 15 minuutjes op een laag vuur tot de uitjes zacht zijn.
Melt the butter in a
pan. Add the onion and currypowder and cook for 15 minutes on a low heat until
the onion are soft.
Voeg de pompoen en appel toe en bak voor een paar minute
meer.
Add the pumpkin and
apple and cook for a few minutes.
Giet de
kippenbouillon en het appelsap erbij, zet het vuur wat hoger and laat het een
halfuurtje sudderen tot de pompoenblokjes zacht zijn.
Pour in the chicken
stock and apple juice, crank up the heat a few notches and let it simmer for a
half hour, until the pumpkin is tender.
Mix de soep en breng op smaak met zout en peper.
Mix the soup and
season with salt and white pepper.
Giet in een kom en bestrooi met gehakte lente-ui en
een beetje versgemalen zwarte peper.
Pour in soup bowls and sprinkle some chopped spring onions and
black pepper on top of it.
Wat je nodig hebt?
Ingrediënts
4 el boter
2 uien,
fijngehakt
5 tl
kerriepieder
500g
pompoenblokjes
2 appels,
geschild en in blokjes
800ml
kippenbouillon
200ml
appelsap
Zout en peper
Lente-uitjes ter garnering
4 tbsp butter
2 onions, chopped
5 tsp of curry
powder
500g pumpkin, cubed
2 apples, peeled and
cubed
800ml chicken stock
200ml apple juice
Salt and pepper
Spring onions for garnishing
No comments:
Post a Comment