Sunday, May 7, 2017

Thaise kippensoep

Easy to make, easier to eat!


Ik zou het niet beter kunnen zeggen. Dit soepje is een uitdaging voor de tong en kan wel wat traantjes veroorzaken, maar de explosie van smaken is het waard. Ik raad een kleine portie aan tenzij je al wat trappen van de Scoville-schaal hebt betreden. 


Het recept
The Recipe

Bak de shi-take and sjalotjes in het mengsel van sesamolie en olijfolie. Voeg de currypasta toe. Roer en laat een paar seconden bakken tot het een zalige geur vrijgeeft. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het 3 minuutjes koken.
Gently cook the shii-takes and shallots in the blend of sesame oil and olive oil.
Add the curry paste.
Stir and cook it for a few seconds. Then add the coconut milk and let it cook for 3 minutes.

Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep op smaak met vissaus. Verwarm ondertussen een pan op hoog vuur. Doe er olijfolie in en bak de kippenblokjes tot ze gaar zijn.
Add the chicken stock and season the soup with fish sauce.
 Heat a pan on a high heat. Brush with a thin layer of olive oil and toast the chicken cubes until well done.

Maak de rijstnoedels klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel over de soepkommetjes, giet de hete soep erover en strooi de kippenblokjes erover.
Soak the rice noodles in warm water and transfer them to soup bowls.
Pour over the hot soup and toss the chicken cubes on top.


Wat je nodig hebt?
Ingredients

100g kipfilet, in kleine blokjes
50g shi-take, in schijfjes
2 sjalotjes, in ringen
1 el sesamolie
1 tl + 1 el (voor de kip) olijfolie
1 el rode currypasta
150ml kokosmelk
500ml kippenbouillon
3 el vissaus
100g rijstnoedels

100g chicken fillet, in small cubes
50g shi-take, sliced
2 shallots, in rings
1 tbsp sesame oil
1 tsp + 1 tbsp olive (for the chicken) olive oil
1 tbsp Thai red currypasta
150ml coconut milk
500ml chicken stock
3 tbsp fish sauce

100g rice noodles

No comments:

Post a Comment