Sunday, May 7, 2017

Pompoensoep met appel

Dit is één van de meest gemaakte soepen bij mij thuis. Vooral in de winter, wanneer het buiten ijskoud of regenachtig is en je het begin van een verkoudheid begint te voelen. Vanaf het begin, wanneer je de curry toevoegt aan de gebakken uitjes, is de geur van deze soep niet te vergelijken. Zowel warm als troostend. 

Het blijft nooit bij 1 portie. 



Het recept
The recipe

Smelt de boter in een pan. Voeg de ui en kerriepoeder toe en bak voor 15 minuutjes op een laag vuur tot de uitjes zacht zijn.
Melt the butter in a pan. Add the onion and currypowder and cook for 15 minutes on a low heat until the onion are soft. 

Voeg de pompoen en appel toe en bak voor een paar minute meer.
Add the pumpkin and apple and cook for a few minutes. 

Giet de kippenbouillon en het appelsap erbij, zet het vuur wat hoger and laat het een halfuurtje sudderen tot de pompoenblokjes zacht zijn.
Pour in the chicken stock and apple juice, crank up the heat a few notches and let it simmer for a half hour, until the pumpkin is tender. 

Mix de soep en breng op smaak met zout en peper.
Mix the soup and season with salt and white pepper. 

Giet in een kom en bestrooi met gehakte lente-ui en een beetje versgemalen zwarte peper.
Pour in soup bowls and sprinkle some chopped spring onions and black pepper on top of it. 


Wat je nodig hebt? 
Ingrediënts

4 el boter                         
2 uien, fijngehakt                  
5 tl kerriepieder                   
500g pompoenblokjes               
2 appels, geschild en in blokjes      
800ml kippenbouillon               
200ml appelsap        
Zout en peper                     
Lente-uitjes ter garnering

4 tbsp butter
2 onions, chopped
5 tsp of curry powder
500g pumpkin, cubed
2 apples, peeled and cubed
800ml chicken stock
200ml apple juice
Salt and pepper

Spring onions for garnishing


No comments:

Post a Comment