Sunday, May 7, 2017

Chili-knoflook garnalen met courgette

Sinds ons gezin van twee naar drie grote eters gegaan is, waarvan er eentje voor acht uur in haar bed moet liggen, zoek ik als bezeten naar recepten die lekker, gezond en snel* klaar zijn.

Het is soms een race tegen de klok om op tijd thuis te zijn en ik kan de keren dat ik mijn redding moet zoeken in kant-en-klaar of afhaal niet meer op 1 hand of 10 handen tellen.
Niettemin geef ik het niet op. Elke dag is een nieuwe kans om iets gezond op tafel te zetten waarvoor ik geen uren in de keuken heb doorgebracht. Met het volgende receptje heb je beide vereisten alvast in de sjakosh.

(* niet noodzakelijk in deze volgorde)

Het recept
The recipe

Verhit 1 el arachide-olie in een wok op hoog vuur.
Heat up 1 tbsp groundnut oil in a wok, on high heat.

Voeg de scampi toe. Roerbak een aantal minuten en neem ze dan terug uit de wok. Zet opzij.
Add the shrimp, which you've pealed and cleaned and dried with paper cloth. Stirfry for a few minutes until they are just done. Remove from the wok and put aside.

Voeg de resterende olie toe aan de wok en voeg de ui toe. Roerbak deze 1 à 2 minuten tot deze goudbruin wordt. Voeg de pepers en knoflook toe en roerbak 30 seconden. Tenslotte voeg je de courgette-blokjes toe en roerbak deze een aantal minuten tot ze ‘al dente’ zijn.
Add the remainder of the oil and the onion to the wok and stirfry 1-2 minutes until it is golden. Add the chillies and garlic and stirfry for 30 seconds. Add the zucchini and stirfry for a few minutes more until the chunks are 'al dente'.

Voeg de rijstwijn, sojasaus en suiker toe en meng goed. Tenslotte voeg de scampi opnieuw toe en laat je alles terug warm worden.
Add the rice wine, soy sauce and sugar and mix it well under the zucchini-onion mess in your wok. Finally add the shrimp again and let them get hot in little under a minute.

Ondertussen kook je de noedels of rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng wat peterselie en sesamolie onder noedels. Indien je rijst kiest, kan het geen kwaad hier een aantal fijngesneden lente-uitjes of erwtjes aan toe te voegen.
Meanwhile put on a kettle of water, cook the noodles or rice according to the box. Add some parsley and sesame oil under the noodles. If choosing rice, add a little chopped spring onions or green peas.

Wat je nodig hebt? 
Ingredients

2 el arachide-olie
500g scampi
1 ui, fijngehakt
2 rode pepers, fijngehakt
2 knoflookteentjes, fijngehakt
350g courgette, in blokjes
1 el chinese rijstwijn of sherry
1 el lichte sojasaus
Mespunt suiker
Noedels of rijst

2 tbsp groundnut oil
24 raw, big shrimp
1 onion, chopped finely
2 large red chilies, chopped finely
2 garlic cloves, chopped finely
1 large zucchini, in bitesize chunks
1 tbsp of Chinese rice wine or sherry
1 tbsp of light soy sauce
Pinch of sugar

Noodles or rice


No comments:

Post a Comment