Ik heb
een haat-liefde relatie met zelfgemaakte pizza bodems. Je hebt er tijd en
ruimte voor nodig, iets wat ik meestal niet heb. Dus wanneer ik er mezelf aan
waag, is het negen kansen op tien een bodem die niet zo goed is.
Maar
die ene keer dat het me wel lukt, is al die miserie wel waard.
Toch
gebruik ik even snel een kant-en-klare pizzabodem of een mix waarbij je enkel
water moet toevoegen.
Koken
is bij mij geen exacte wetenschap. Het heeft meer met gevoel te maken, waarbij
ik stress probeer te vermijden.
Het
recept
The Recipe
Als je gekozen zou
hebben om je handen vuil te maken, wees zeker dat je na het rijzen de deegbal
voldoende kneed. Sprenkel regelmatig je werkvlak met bloem zodat de deegbal
niet blijft plakken. Er is niets zo frustrerend als een perfect uitgerolde
deeglap, die dan vervolgens blijft kleven aan het werkvlak.
Kort de tijd van het
kneden niet in, het zal het deeg minder elastisch maken zodat het gemakkelijker
uitgerold kan worden.
Be sure you’ve
kneaded it well enough, regularly sprinkling flour on your worktop, keep it up
for at least 10 min. It will make the dough less elastic and easier to roll
out. You’ll still need to show it who’s boss, but the dough will listen
eventually.
Important! Don’t be
sparse with the flour on your worktop! There’s nothing more frustrating than a perfectly rolled out pizza
bottom and it sticking to the counter.
Drapeer je uitgerolde
deeglap op een bakplaat waarop je een vel bakpapier gelegd hebt. Verwarm de
oven op 200°C.
Drape your well
rolled out dough on a baking tray lined with baking paper.
Meanwhile set the
oven to 200°C or 390°F.
Nu kunnen we het beleg
maken. Hierin kan je zo vrij zijn als je zelf wil. Ik heb voor vandaag een
gehakt-paprika topping gekozen.
Now we can begin
with what we want on our pizza. Again, you are the chef and you can vary as
much as you like.
I’ve chosen a
meatball-paprika topping for today.
Smeer een dun laagje
olijfolie over het deeg. Dit om een krokanter deeg te krijgen.
Dan smeren we het deeg
in met tomatensaus. Bestrooi met mozzarella.
We begin by coating
the dough with a thin layer of olive oil, this helps the dough be crusty
instead of saggy.
Then we add tomato
sauce. I’ve used store bought passata and blended it 2 tbsp of tomato paste.
Sprinkle the grated
mozzarella on top.
Vervolgens leg je de
kleine gehaktballetjes op het deeg. Bak het gehakt rul en kruid naar smaak. Ik
heb kerriepoeder gebruikt.
Tenslotte leg je de rode
paprika en de lente-uitjes op de pizza.
Put the chunks of
meat on next. I’ve made this while by dough ball was resting in the fridge.
Nothing major to it. Just cook 200g of ground meat and season well (I’ve used indian
spices, giving it a curry taste).
Now add the red
paprika and the spring onion, tossing them chaotically on top of everything
else.
A closer look?
Tenslotte mag je de bakplaat in de
oven schuiven voor 15 à 20 minuten. Hou de pizza de laatste minuten goed in de
gaten.
Last but not least,
slide this beast of a pizza into the oven for about 15-20 min. Keep a close
watch in the last minutes.
Wat je nodig hebt?
Ingredients
Pizza deeg (eigen keuze)
Olijfolie
100g tomatensaus
150g geraspte mozzarella
200g gehakt
1 rode paprika, in dunne
repen
2 lente-uitjes, in dunne
ringen
Pizza dough (own
preference)
Olive oil
100g tomato sauce
150g grated
mozzarella
200g ground meat
1 red bell pepper,
cut in thin strips
2 spring onions, cut
in thin rings
No comments:
Post a Comment