Monday, May 8, 2017

Tomatensoep met groene paprika

Soep, daar ben ik altijd blij mee.
Goed voor een koude dag,
goed voor een snelle hap,
goed wanneer je het koud hebt

en als je wat creatief bent, goed om restjes weg te werken.

DSC03839
Het recept
The Recipe
Verwarm de boter in een grote pan. Voeg ui en paprika toe, doe het deksel op de pan en laat het 5 minuten sudderen.
Heat the butter in a large pan. Add onion and paprika, put the lid on and let it cook for 5 minutes.

Dan voeg je de bloem toe, terwijl je roert.
Then, while you’re stirring, add the flour.

Snij de ontvelde tomaten in stukken. Voeg ze toe aan de soep, samen met  de kippenbouillon en tomatenpasta en laat het 15 minuten sudderen.
Cut in pieces, don’t worry about the seeds.
Add stock, tomatoes and tomatopaste and let it simmer for 15 minutes.

Mix het geheel met een staafmixer en laat het door een zeef lopen. Giet de soep terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Juist voor het serveren voeg je de mierikswortel toe en meng deze goed door de soep.
Put a handheld mixer into it and blend away. Also put it through a sieve.
Pour the soup back into the pan and season to taste with salt and black pepper.
Just before serving add the horseradish and stir well.

Giet in kommen, voeg een klodder zure room en wat peterselie toe en geniet.
Put the soup into bowls, add the sour cream and sprinkle a little parsley on top.


Wat je nodig hebt?
Ingredients

30g boter
1 kleine ui, fijngehakt
1 groene paprika, gehakt
1 el bloem
1 el mierikswortel
1 liter kippenbouillon
450g tomaten, ontveld
2 el tomatenpasta
2 el zure room
1 el fijngehakte peterselie

30g butter
1 small onion, finely chopped
1 green paprika, chopped
1 tbsp flour
1 tbsp horseradish sauce
1 liter chicken stock
450g tomatoes
2 tbsp tomato paste
2 tbsp sour cream

1 tbsp chopped parsley

No comments:

Post a Comment