Sunday, May 7, 2017

Red bean burrito's

Mijn grootste uitdaging dit jaar was 40 dagen zonder vlees te eten. Tournée Minerale sprak me minder aan, maar het vegetarisch alternatief was welkom. Ik heb dus van 1 maart tot 10 april geen vlees gegeten en ik kan het eerlijk gezegd iedereen aanraden.


Ik ben hierdoor uit mijn comfort zone moeten komen en recepten opgezocht die ik anders links zou liggen. Het voelde ook veel gezonder om vlees te laten voor wat het was en meer vis en alternatieve producten te eten. Volgend jaar doe ik sowieso weer mee. 



Het recept
The Recipe
Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem op een middelhoog vuur. Voeg de uien en selderij toe en bak deze 6 à 7 minuten tot het mengsel zacht wordt.
Heat the oil in a large pan with a thick bottom on a fairly low heat. Add  the onions and celery and cook them 6-7 minutes until they soften. Don't forget to stir once in a while.

Voeg de knoflook, rode peper and kruiden toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaten toe en roer goed. Voeg dan de bonen toe en breng het mengsel aan de kook, verlaag het vuur en laat het 15 minuten sudderen, met af en toe roeren. Voeg tenslotte het limoensap en de koriander toe.
Add the garlic, red pepper and spices and stirfry it 2 minutes.
Add the tomatoes and stir well. Add the beans and bring to a boil, lower the heat and let it simmer for 15 minutes, stirring once in a while. Add the lime juice and the cilantro.

Lepel wat van het bonenmengsel op een burrito vel and rol dit op.
Spoon some of the beanmixture onto a burrito and wrap it up as you like.

Een perfecte combinatie met de maïssalsa!
What goes good with it, is the corn salsa. 
Verwarm 1 el olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Voeg de maïskorrels toe en roerbak voor 3 à 4 minuten.
Heat up 1 tbsp olive oil in a large pan on a high heat. Add the corn and stirfry for 3-4 minutes.

Doe de maïs in een grote kom en meng met de selder, lente-uitjes, koriander, limoensap, groene peper en de overige olie. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Add the corn to a large bowl and mix with the celery, spring onions, cilantro, lime juice, green pepper and the rest of the oil.
Season to taste with salt and black pepper.

Wat je nodig hebt?
Ingredients

Red Bean burrito's

1 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 stengel selder, fijngehakt
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
Cayennepeper
1 tl gedroogde koriander
1 tl gedroogde komijn
2 blikken gehakte tomaten
2 blikken rode of kidneybonen, gespoeld en uitgelekt
Het sap van 1 limoen
2 el gehakte verse koriander

1 tbsp olive oil
1 onion, chopped finely
1 stalk of celery, chopped finely
1 clove of garlic, crushed
1 red pepper, chopped finely
Cayenne pepper
1 tsp dried cilantro
1 tsp dried cumin
2 cans of chopped tomatoes
2 cans of kidney beans (or red beans), strained and rinsed
The juice of 1 lime
2 tbsp chopped fresh cilantro

Maïssalsa - Corn salsa

1,5 el olijfolie
300g maïs
1 selderstengel, in blokjes
4 lente-uitjes, fijngehakt
Handvol verse korianderblaadjes
1 el limoensap
1 groene peper, ontpit en fijngehakt
Zout en zwarte peper

1,5 tbsp olive oil
300g corn
1 stalk of celery, cubed
4 spring onions, chopped finely
Handful of fresh cilantro leaves
1 tbsp lime juice
1 green pepper, deseeded and chopped finely

Sea salt and black pepper

No comments:

Post a Comment